dijous, 14 de juny del 2012


El rescat de l’economia Espanyola

Què ha passat?
L'Estat espanyol ha hagut d'acotar el cap i finalment ha demanat el rescat. Després de Grècia, Irlanda i Portugal, els mercats han tombat la quarta economia de l'euro, que necessitarà fins a 100.000 milions d'euros (un 10% del PIB) d'ajuda europea per poder tapar el forat bancari. Ahir el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, encara s'esforçava a desmentir-ho: “El que demanem és suport financer, i això no té res a veure amb un rescat en absolut, no hi ha ni el més mínim rescat.” Però el comunicat que els seus homòlegs de l'Eurogrup van fer públic després de dues hores i mitja de teleconferència amb ell deixa molt clar que és un rescat en tota regla, perquè a canvi d'aquesta assistència financera, Brussel·les i Washington supervisaran els comptes de Mariano Rajoy.
Per què han donat tants diners?
Han donat tants diners per poder rescatar l’economia espanyola d’aquest mal tràngol, i tenir l’oportunitat d’intentar refer el sistema bancari espanyol. El que és estrany és que no en volen dir rescat, però en canvi ens han donat més diners que els països rescatats com Grècia.
Què diu en Rajoy?
En Rajoy diu que no és un rescat, sino una espècie d’ajuda. El diumenge deu de juny del dos mil onze, va fer una roda de prensa a la Moncloa.



Per què no ho volen dir rescat?
No ho volen dir rescat perquè si diguessin rescat seria que tot l’estat està malament, pero només està malament el sistema bancari.
Opinió personal
Jo crec que anirà molt bé el rescat, i aconseguirem sortir d’aquesta situació.
Espero que el president aconsegueixi invertir bé el crèdit i aconsegueixi que hi hagi menys aturats.

Carles Bosch Planes
6èB de primària
Curs: 2011-2012
Escoles Minguella